Omdat er nog steeds onduidelijkheden zijn over het dubbelspelen van wedstrijden, hier nogmaals het artikel daarover in het wedstrijdreglement.

4.06    Het spelen van een dubbelspel
Indien een team incompleet is mag de wedstrijd toch worden gepeeld waarbij, van het onvolledig team, één speler twee partijen speelt (het z.g. dubbelspel).
Hierbij dient de volgende handelwijze te worden gevolgd.

 

Klasse L1
In de klasse L1 speelt van een incompleet team één speler een z.g. dubbelpartij.
Van het incomplete team speelt een speler van het team een dubbelpartij. Dit kan speler 1 of speler 2 zijn. De dubbelpartij wordt  te allen tijde tegen de speler 3 van het complete team gespeeld.
Hierbij geldt geen intervalverhoging.
Ter verduidelijking: indien de hoogst geplaatste speler twee partijen moet spelen speelt hij de tegen de eerste en laatste speler van het complete team. Indien de tweede speler wordt aangewezen dan speelt hij tegen de tweede en de laatste speler van het complete team.

Klasse L2, L3 en L4
In de klassen L2, L3 en L4 speelt van een incompleet team één speler een z.g. dubbelpartij.
Van het incomplete team speelt een speler van het team een dubbelpartij. Dit kan speler 1, speler 2 of speler 3 zijn. De dubbelpartij wordt te allen tijde tegen de speler 4 van het complete team gespeeld.
Hierbij geldt geen intervalverhoging.
Ter verduidelijking: indien de hoogst geplaatste speler twee partijen moet spelen speelt hij de tegen de eerste en laatste speler van het complete team. Indien de tweede of derde speler wordt aangewezen dan speelt hij tegen de tweede of derde en de laatste speler van het complete team.
De aangewezen speler voor het dubbelspel moet bekend gemaakt worden vóór aanvang van de eerste wedstrijd. Na aanvang hiervan is wijziging in de speelopstelling niet meer mogelijk.